- 20 minuter
- 6 portioner
Ingredienser:
- 4msk smör
- 4msk socker
- Extra smör och socker till formarna.
- 100g blockchoklad i bitar
- 4 stora ägg
- 4 msk vetemjöl
Gör så här:
Värm ugnen till 200grader. Smöra och sockra fyra portionsformar av glas eller keramik som rymmer ca 2,5 dl.
Smält blockchoklad och smör under omrörning i en skål som ställts över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills allt smält. Vispa därefter ägg och socker tills smeten är ljus och pösig. Skrapa ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta mjölet över ytan. Blanda sedan om.
Fördela smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter i 200grader mitt i ugnen på ett galler. När ytan på kladdkakan stigit och sprickor syns på ovansidan kan du ta ut formarna och låt de svalna i några minuter.
Serveringstips:
Godast blir kakorna om de serveras varma gärna med vispad grädde eller glass. Servera gärna kladdkakan direkt ur formarna då denna kladdkaka är ganska mjuk i mitten och kan vara lite svår att lägga upp på serveringsfat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar