Kladdkaka med mörk choklad

En god choklad kladdkaka med ett krispigt yttre och mjukt kladdigt inre.

  • 20 minuter
  • 6 portioner

Ingredienser:
  • 4msk smör
  • 4msk socker
  • Extra smör och socker till formarna.
  • 100g blockchoklad i bitar
  • 4 stora ägg
  • 4 msk vetemjöl

Gör så här:
Värm ugnen till 200grader. Smöra och sockra fyra portionsformar av glas eller keramik som rymmer ca 2,5 dl.

Smält blockchoklad och smör under omrörning i en skål som ställts över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills allt smält. Vispa därefter ägg och socker tills smeten är ljus och pösig. Skrapa ner chokladblandningen i äggsmeten och sikta mjölet över ytan. Blanda sedan om.

Fördela smeten i formarna och grädda i ca 12 minuter i 200grader mitt i ugnen på ett galler. När ytan på kladdkakan stigit och sprickor syns på ovansidan kan du ta ut formarna och låt de svalna i några minuter.

Serveringstips:
Godast blir kakorna om de serveras varma gärna med vispad grädde eller glass. Servera gärna kladdkakan direkt ur formarna då denna kladdkaka är ganska mjuk i mitten och kan vara lite svår att lägga upp på serveringsfat.

Inga kommentarer: