Tips och trix

Här kommer några enkla tips och trix som kan vara bra att tänka på:
  1. Har du bråttom går det ofta bra att byta ut smält smör mot flytande margarin på flaska.
  2. Blanda torra och våta ingredienser var för sig så blir det lättare att röra ihop kladdkakan.
  3. Vispa försiktigt, när ägg och socker vispas får man en luftig och hög kaka och inte en kladdig kaka. En bra kladdkaka ska röras ihop.
  4. Grädda försiktigt. För att kladdkakan fortfarande ska vara kladdig i mitten så se till att inte dra över tiden för länge. Provstick gärna med en sticka. Kladdkakan är färdig när den är färdigbakad ute i kanterna men fortfarande kladdig i mitten!
  5. Pröva olika formar! Varför inte testa och grädda kladdkakan i muffinsformar! Gräddningstiden kan behöva anpassas men prova med en sticka för att se när kladdkakan är klar.
  6. Har du bråttom? Grädda i micro! Kladdkaka kan gräddas i micro i ungefär 5-7 minuter på 700W. Kladdkakan tappar den hårda ytan men blir ändå bra gräddad!