- Har du bråttom går det ofta bra att byta ut smält smör mot flytande margarin på flaska.
- Blanda torra och våta ingredienser var för sig så blir det lättare att röra ihop kladdkakan.
- Vispa försiktigt, när ägg och socker vispas får man en luftig och hög kaka och inte en kladdig kaka. En bra kladdkaka ska röras ihop.
- Grädda försiktigt. För att kladdkakan fortfarande ska vara kladdig i mitten så se till att inte dra över tiden för länge. Provstick gärna med en sticka. Kladdkakan är färdig när den är färdigbakad ute i kanterna men fortfarande kladdig i mitten!
- Pröva olika formar! Varför inte testa och grädda kladdkakan i muffinsformar! Gräddningstiden kan behöva anpassas men prova med en sticka för att se när kladdkakan är klar.
- Har du bråttom? Grädda i micro! Kladdkaka kan gräddas i micro i ungefär 5-7 minuter på 700W. Kladdkakan tappar den hårda ytan men blir ändå bra gräddad!
Tips och trix
Här kommer några enkla tips och trix som kan vara bra att tänka på: