Kladdkaka med nougattäcke

En god kladdkaka med mörk choklad och hårt nougattäcke.

  • 35 minuter
  • 6 portioner

Ingredienser:
  • 1,5dl vetemjöl
  • 4msk kakao
  • 1tsk vaniljsocker
  • 0,5tsk salt
  • 3dl socker
  • 2ägg
  • 100g smör
  • 50g mörk choklad (60% kakao)
  • Smör och kokos till formen
  • 100g nougat

Gör så här:
Smält smör och låt svalna. Vispa samman socker och ägg pösigt och rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Tillsätt smöret och vispa ihop väl. Blanda slutligen ner krossad mörk choklad i smeten. Häll smeten i en smörad form som bröats med kokos. Grädda i 18-22 minuter i 175 grader. Känn efter med sticka, när smeten inte längre fastnar är kladdkakan klar.
Låt kladdkakan svalna en stund och hyvla sedan på ett tjockt lager nougat som sedan får smälta på kladdkakan. När nougaten stelnat smält Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Serveringstips:
Servera gärna några skopor gräddklass till kladdkakan. Mycket gott!

Inga kommentarer: