Kladdkaka med banan

En god kladdkaka med smak av banan och lime!

  • 40min
  • 12-16 bitar

Ingredienser:

  • 220g vetemjöl
  • 180g socker
  • 40 g kakao
  • 100g sirap (ljus)
  • 3 ägg
  • 100g smör
  • 1 banan
  • 1 lime
  • ströbröd
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna.Blanda först samman alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirap, och ägg. Mosa bananen och blanda i. Pressa slutligen ner saften från limefrukten och rör i den smälta smöret. Häll smeten i en smord och bröad rund form (ca 22cm) med löstagbar kant. Grädda i 16-18 minuter i 175 grader. Kladdkakan ska vara kladdig i mitten, kontrollera kakan efter en kvart med en sticka.

Serveringstips:
Kladdkakan passar utmärkt till vaniljglass och chokladsås.

Inga kommentarer: